dilluns, 24 de juny del 2013

UN CONTE PER A L'EDUCACIÓ EMOCIONAL



Fa un temps, una amiga em va explicar una metàfora que em va semblar perfecte per explicar la relació entre COS, EMOCIONS i MENT. Tenia clar que volia incloure'l en alguns dels meus tallers i com més voltes hi donava més suc en treia... així que n'he fet una adaptació que ahir mateix vaig estrenar a l'escola Sant Josep de Calassanç de Terrassa, doncs fa uns mesos em van encomanar una formació sobre Educació Emocional per a l'equip de mestres, doncs el projecte que estàn portant a terme amb els seus alumnes és precisament l'Educació Emocional.

Aquí us el deixo, veureu que és una joia! a casa ja fa temps que parlem de cavalls, carruatges i conductors quan intentem explicar-nos i prendre consciència d'algunes emocions i la nostra capacitat per gestionar-les...
Us convido a comentar-lo.


Un carro amb dos cavalls i una conductora
Hi havia una vegada, una espurna d’univers que volia conèixer món i experimentar la vida a la terra. Així doncs, un bon dia va decidir començar la seva aventura.

Com que era feta de llum, no tenia forma, i va aconseguir un carruatge molt especial. No n’hi havia cap com el seu, seria el seu COS, la seva imatge, el vehicle que li permetria moure’s d’aquí cap allà. A través dels seus grans finestrals observaria el món i també il·luminaria el camí.

Al carro hi va enganxar dos cavalls. Un d’ells era de caràcter dòcil i tranquil, l’altre enèrgic i revel. Amb la força de les seves EMOCIONS mourien el carruatge... a vegades a poc a poc, d’altres a gran velocitat i quan calgués s’aturarien en sec.

Finalment va contractar una conductora de MENT desperta. Necessitava algú que conegués bé les possibilitats i la resistència del carruatge, que en tingués cura i adaptés la conducció al terreny i a l’impuls dels animals. Algú que conegués bé els dos cavalls, els cuidés i alimentés adequadament. Li caldria mantenir-se ben desperta, amb la mirada oberta i atent al camí. Havia de ser conscient de la responsabilitat que li havia estat assignada sense oblidar-se que no era més important que els cavalls o el carruatge i que estava al servei d’aquella espurna lluminosa, la VIDA.


                                                                  Júlia Prunés

dimarts, 18 de juny del 2013

Maneres de viure... d'una doula.

Fa unes setmanes em van fer una petita entrevista al programa de Ràdio Maneres de viure, de La Xarxa (abans COMRàdio)... com que en 5 minuts no podiem parlar de tot el que faig... ;) ens vam centrar en la meva faceta de doula, aquí en teniu el resultat:

www.blogs.laxarxa.com/maneresdeviure

Els qui em coneixeu bé... sabeu que molt abans del curs de mediadors voluntaris i de fer tallers per a families... vaig fer la formació com a doula... i fou a partir d'aquest camí, que es van obrir tots els altres...

I si voleu saber més de la meva feina de doula: www.juliadoula.cat

Gràcies!
Júlia

dilluns, 3 de juny del 2013

Formació sobre Educació Emocional per a mestres, educadors i educadores a Terrassa

Durant el curs 2012-13, una escola de Terrassa em va demanar unes sessions sobre educació emocional per treballar amb totes les mestres del centre... Així doncs vaig dissenyar una formació a mida a partir del què em demanaven i del què jo creia més rellevant a treballar. Vaig preparar cada sessió a consciència i recopil·lant articles, documentals, recursos i material que els fos útil a l'aula i també, comptant que el temps era molt reduït... provocar la reflexió i l'introspecció del grup.

Va ser tota una experiència, de la que n'he après moltíssim. M'apassiona tot el què té a veure amb l'educació emocional, habilitats socials i la cultura de la mediació... i m'encanta transmetre-ho.

Davant la demanda d'algunes mestres conegudes i la bona evaluació que en van fer les mestres que van participar-hi, a finals de juny engeguem una nova formació... amb el mateix "temari" (si es pot dir així) però amb més temps... I aquesta vegada oberta a tots i totes les mestres, educadors i educadores que hi estiguin interessats, es farà al centre Petits i Gegants, un espai de joc i activitats familiars que ha obert recentment les portes al centre de Terrassa (carrer Pare Llaurador, 29) on estarem molt còmodes i ben acollits/des.

Aquí teniu tota la informació del curs:


Inscripcions i informació a petitsigegants@movistar.es · 93 789 53 91  ·  665 631 051 (Júlia)